ĮVYKO PIRMASIS TĖVŲ KOMITETO POSĖDIS

          RIETAVO LAURYNO IVINSKIO GIMNAZIJOS TĖVŲ KOMITETAS – jau 5 metus nuosekliai veikia siekdamas tobulinti gimnazijos bendruomenės narių bendravimą ir bendradarbiavimą. Šiais mokslo metais Tėvų komitetą sudaro 30 klasių komitetų pirmininkai. 2015 m. lapkričio 12 dieną vykusiame Gimnazijos tėvų komiteto posėdyje dalyvavo 25 tėvai.

          Susirinkusius tėvus - kolegas pasveikino ir Lietuvos tėvų forumo pirmininkas Audrius Murauskas. Pasidalindamas savo patirtimi tėvams pasakojo kodėl verta dalyvauti ir kaip pasireiškia tėvų dalyvavimas mokyklos gyvenime. Patarė tėvams pirmiausia išsiaiškinti kas jiems yra aktualu, išsikelti tikslus ir ne reikalaujant, o ieškant susitarimo su ugdymo įstaiga, siekti jų įgyvendinimo (LTF pirmininko A.Murausko kalbą, video įrašą rasite čia:Rietavo tėvų forumui.

          Tėvų komiteto posėdžio metu Valdybos nariais išrinkti: Agnė Marozienė; Gintarė Sabaliauskienė; Ingrida Venckienė; Alma Galminienė; Ingrida Tokareva; Mindaugas Tokarevas; Stasė Drazdovaitė; Remigijus Rumbutis; Daiva Liačienė; Ona Einikienė; Palmira Mikalauskienė; Rita Jovaišienė.

          Svarstytas ir patvirtintas Tėvų komiteto veiklos planas 2015 – 2016 metams. Aptartos tėvų pastabos ir siūlymai dėl vaizdo stebėjimo kamerų įdiegimo Gimnazijoje. Kalbėta apie visuotinius tėvų susirinkimus, ką reikia padaryti, kad susirinkimai būtų efektyvūs – tėvų lankomi ir kas už tai atsakingi. Deleguoti 3 tėvų atstovai į darbo grupę gimnazijos 2016-2018 metų strateginiam planui parengti.

          Galima pasidžiaugti, kad Tėvų komiteto nariai, siekdami tapti aktyviais Gimnazijos pagalbininkais ugdant vaikus bei kuriant jiems geriausią, saugią ir palankią mokymosi aplinką, formuoja aktyvių, sąmoningų ir atsakingų tėvų praktiką.

Tėvų komiteto pirmininkė Ieva Jaffré